INGYENES VIDEÓTRÉNING letöltése:
A 3+1 legütősebb
módszer veszekedések ellen (<-Klikk ide!)

Amivel dolgozom egy modern, gyakorlati tapasztalatokkal alátámasztott módszer, amely nem idealizált férfi-nő kapcsolaton, hanem valós alapokon nyugszik. Konfliktuskezelési, kommunikációs technikákkal ismerkedünk meg és gyakoroljuk be őket, tisztázzuk a másik nemmel, az ismerkedéssel és a párkapcsolatokkal kapcsolatos téves hiedelmeket. Semleges mediátorként (közvetítőként) átsegítem a párokat azon a nehéz időszakon, amíg maguktól még nem találják a megegyezés útját. Mindenkinek saját egyéni erősségeit kihasználva, a neki megfelelő fejlődési tervet alakítjuk ki közösen.

Nagy igazságok helyett!

Azt gondolom, hogy a pároknak szükségük van konkrét ismeretekre a férfiak és nők közötti különbségekről, a párkapcsolatok működéséről, a konfliktusok kezeléséről ahhoz, hogy ezen a területen sikeresek legyenek. És szükségük van valakire, aki rámutat a megegyezés lehetőségére ott, ahol ők maguk azt nem látják. Nem elégszünk meg az olyan általánosságokkal, hogy „a párkapcsolat alapja a szeretet”, meg „a nők férfias férfit akarnak”, és hogy „a házasság egyik alappillére a jó szex”. A kérdés valójában az, hogy mit tehetek konkrétan azért, hogy jobban érezzem magam a párkapcsolatomban, hogy megtartsam a partnerem, hogy világra szóló veszekdeséek nélkül érvényesítsem az igényeimet. Én ehhez nyújtok segítséget.

Hogyan dolgozom?

A találkozások során felhasználom a modern önfejlesztés számos gyakorlati módszerét, ide értve az olyanokat is, mint a fontos célok meghatározása és végrehajtása, bizonyos viselkedésmintákhoz való hozzászokás legegyszerűbb módjai, a kommunikáció hatékonyabb fajtái (például az erőszakmentes kommunikáció, vagy a visszakérdező módszer). Ezen kívül a nemek közötti különbségekről, a párkapcsolatok működéséről átadott konkrét ismeretek is segítik megérteni a kialakult nehézségeket és hozzájárulnak azok megoldásához.

A párkapcsolati, házassági mediáció maga is egy gyakorlati módszer, hiszen a felek között létrejövő konkrét pontokba szedett megállapodás révén éri el a viszony javulását, vagy egy konfliktushelyzet megoldását.