Egy modern, gyakorlati tapasztalatokkal alátámasztott módszer, amely nem idealizált férfi-nő kapcsolaton, hanem valós alapokon nyugszik. Konfliktuskezelési, kommunikációs technikákkal ismerkedünk meg és gyakoroljuk be őket, tisztázzuk a másik nemmel, az ismerkedéssel és a párkapcsolatokkal kapcsolatos téves hiedelmeket. Mindenkinek saját egyéni erősségeit kihasználva, a neki megfelelő fejlődési tervet alakítjuk ki közösen.

Nagy igazságok helyett!

Azt gondolom, hogy a pároknak és a párt keresőknek szükségük van konkrét ismeretekre a férfiak és nők közötti különbségekről, a párkapcsolatok működéséről, a konfliktusok kezeléséről ahhoz, hogy ezen a területen sikeresek legyenek. Nem elégszünk meg az olyan általánosságokkal, hogy „a párkapcsolat alapja a szeretet”, meg „a nők férfias férfit akarnak”, és hogy „a házasság egyik alappillére a jó szex”. A kérdés valójában az, hogy mit tehetek konkrétan azért, hogy jobban érezzem magam a párkapcsolatomban, hogy meghódítsam, vagy megtartsam a kiszemelt partnert. Én ehhez nyújtok segítséget.

Hogyan dolgozom?

A találkozások során felhasználom a modern önfejlesztés számos gyakorlati módszerét, ide értve az olyanokat is, mint a fontos célok meghatározása és végrehajtása, bizonyos viselkedésmintákhoz való hozzászokás legegyszerűbb módjai, a kommunikáció hatékonyabb fajtái (például az erőszakmentes kommunikáció, vagy a visszakérdező módszer), az időgazdálkodás egyes elemei. Ezen kívül a nemek közötti különbségekről, a párkapcsolatok működéséről átadott konkrét ismeretek is segítik megérteni a kialakult nehézségeket és hozzájárulnak azok megoldásához.

A párkapcsolati, családi, vagy válási mediáció maga is egy gyakorlati módszer, hiszen a felek között létrejövő konkrét pontokban leírt megállapodás révén éri el a viszony javulását, vagy egy konfliktushelyzet megoldását.

Ezen kívül a Prepare/Enrich teszttel felszínre hozzuk a párkapcsolat erősségeit és növekedési területeit. Ez az egy alkalom alatt kitölthető összetett kérdőív tudományos alapot nyújt a gyors és szakszerű beavatkozásra a párkapcsolatban. (A teszt részletes leírását lásd itt)