A párkapcsolati tanácsadás során az egyik legfontosabb szempont az adott pár problémáira, egyéniségére, érzékenységére kialakított személyre szabott változási folyamat kialakítása. Ezért a módszerek és eszközök széles skáláját használom, hogy minden lehetséges módon támogassam a hozzám fordulókat. Sok más mellett a semleges közvetítés (mediáció), konfliktuskezelés, egyéni motivációra építő coaching, szokásátalakítás, tanácsadásközi kríziskonzultáció, tudástár, gyakorlati feladatok mind részét képezik annak a gazdag támogatórendszernek, ami a párjaimat segíti. 

„Nem az számít, hogy milyen helyzetbe kerülünk, hanem az, hogy mit teszünk benne.” (Aldous Huxley)

A főbb módszerek leírásai

 • Párkapcsolati tanácsadás

  A párkapcsolati tanácsadás során kizárólag gyakorlati módszerekkel foglalkozunk, amelyek segítenek kitörni a nézeteltérések szélmalomharcából; újraépítik a bizalmat a partnerek között; új, békésebb, és kevésbé bántó kommunikációt alakítanak ki; visszahozzák a kölcsönös megbecsülést a kapcsolatba; lehetővé teszik, hogy a felek érezzék és átérezzék a másik szeretetét és támogatását.

 • Amit a mediációról tudni kell

  A mediáció legfontosabb jellemzője, hogy két vagy több fél vitájában, a felek önkéntes beleegyezésével, egy semleges harmadik fél (mediátor, közvetítő) jár közben, aki segít kitörni a viszályból, hogy létrejöjjön megegyezés, ami lehetővé teszi a jövőbeni együttműködést a felek között.

 • Párkapcsolati mediáció

  Segít, amikor a párkapcsolatban élők között konkrét, gyakorlati vitás pontok vannak, amiben nem tudnak közös nevezőre jutni. Segít megegyezni az együttélés jövőbeni szabályaiban és ezzel óhatatlanul csökkenti a konfliktusok további forrását.

 • Párkapcsolati coaching

  A párkapcsolati coaching ráébreszti a párokat, hogy a megoldásokat ne a problématérben, hanem a megoldástérben keressék. Tisztázza a pár párkapcsolati értékeit, jövőképét, egyéni erősségeit, és támogatja, bátorítja őket a változási folyamat során.

 • Válási mediáció

  Válási helyzetben segít bírósági hercehurca nélkül, közös megegyezéssel, békésen lebonyolítani a szétválást és mindkét fél érdekeit szem előtt tartva megegyezni tulajdonuk felosztásában és a gyermekkel kapcsolatos vitás kérdésekben.